View this post on Instagram
השם "קרם בוואריה" מתייחס כמובן לחבל הארץ הגרמני, ערש לידתה של משפחת BMW המעטירה לדורותיה, אבל במפתיע, מקור הקינוח הוא דווקא במטבח הצרפתי. על כך מעיד גם השם Bavarois שניתן לו במולדת הפטיסרי. המתכונים הראשונים לקינוחי קרמים על בסיס ג'לטין מופיעים בספרי בישול מהמאה ה-18, אך הם היו פשוטים בהרבה מהגרסה של ימינו.
המתכון לקרם הבוואריה המודרני מיוחס לשף הצרפתי המפורסם מארי-אנטואן קארם, שפעל בתחילת המאה ה-19. לא ידוע אם קארם באמת היה הראשון שהכין את הקינוח הזה, אבל הוא מקבל קרדיט על פיתוח המנה והבאתה לכדי השלמות שכולנו מכירים ואוהבים. עם עלייתו לארץ הקודש, הקינוח האירופאי המעודן התאזרח דווקא בתפריטי השיפודיות והמסעדות העממיות, ושם רובנו פגשנו בו לראשונה.
אז מה יש בקרם בוואריה? שמנת מתוקה, חלמונים, סוכר, חלב וג'לטין; מצרכים בסיסיים שלא ידרשו מכם חיפושים מיוחדים. על אף הפחד ממרקם רוטט של רגל קרושה, אל תוותרו על הג'לטין. זהו מרכיב חשוב בקינוח, ובמינון הנכון הוא מעניק לו מרקם יציב וקטיפתי. בתחום התוספות, הכל הולך. הקרם האלגנטי והעדין בטעמיו רק ירוויח מכל תוספת שתשדכו לו. רוטב פירות יער, רוטב שוקולד או פירות טריים כולם ישדרגו את המנה ויוסיפו לה אקסטרה ניגודיות בטעם ובמרקם.
בפעם הבאה שתופס אתכם יום חם במיוחד, ואין לכם חשק לרכוב או בכלל לצאת אל הגיהנום שבחוץ, היכנסו למטבח וארגנו לעצמכם בקלילות נוסטלגיה מתוקה. האתגר האמיתי היחיד כאן הוא לחכות ארבע שעות עד שהדבר הטוב הזה יסיים להתקרר ולהתייצב במקרר.
View this post on Instagram
מצרכים לקרם בוואריה:
500 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
5 חלמונים
1/4 כוס חלב
10 גרם ג'לטין (1 כף) + 1/4 כוס מים קרים
אופן ההכנה:
1. מפזרים את הג'לטין על 1/4 כוס מים קרים ומניחים להשריה למשך 10 דקות.
2. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
3. מחממים 1/4 כוס חלב בסיר קטן עד לרתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים באיטיות לתערובת החלמונים תוך ערבוב מתמיד.
4. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על חום נמוך תוך ערבוב עד שהתערובת מסמיכה מעט, מסירים מהאש ומוסיפים את הג'לטין המומס.
5. מעבירים את תערובת הקרם לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר, מערבבים מדי פעם.
6. מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית הווניל לקצפת רכה, ומקפלים בעדינות לתערובת הקרם שהתקררה.
7. יוצקים לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות ל-4 שעות.
8. המשקיענים מבינינו מוזמנים לבחור בתבנית עגולה וליצור על הקרם את לוגו BMW בעזרת סוכריות או סירופ