תרבות בוואריה

אש על הגולש

 תבשיל עשיר ולא מסובך להכנה, לרוכבים שחוזרים הביתה ביום קפוא וחייבים את האוכל הכי מנחם שיש.

אחד הדברים שהכי כיף לעשות בתום רכיבה חורפית, אחרי שמחנים את ה-BMW נוטף המים והבוץ במקום בטוח ומורידים את חליפת הגשם ואת המגפיים הספוגים, הוא לאכול צלחת של גולש לוהט, עשיר בטעמים ומזין. ואין כמו מולדת BMW, בוואריה, כשמדובר על מנות כאלה. מתכון קל, בלי יותר מדי התעסקויות, שדורש רק סיר אחד.

גולש גרמני הוא תבשיל בקר עשיר מתובל עם בצל, פפריקה וזרעי קימל. זו דוגמה קלאסית לאוכל מנחם: לא מנה מתוחכמת עם שלבי הכנה רבים שדורשת ארבעה סירים ומחבתות שונים, אבל התוצאה עשירה ומענגת. ובעיקר: מאכל פשוט שההכנה שלו פשוטה ודורשת רק סיר אחד. נהוג להוסיף את הגולש לאטריות, פירה תפוחי אדמה או שפצל’ה (מתכון לאטריות הנטיפים הללו אפשר לקרוא כאן).

מה עושה את הגולש הגרמני לכזה? אצלנו אנחנו מכירים את הגולש ההונגרי, שמוגש יותר כמרק נוזלי שאליו מוסיפים תפוחי אדמה כדי שהעמילן שבהם יסמיך את הנוזל. הגולש הגרמני מועשר בעזרת יין אדום, אין בו תפוחי אדמה והוא קרוב יותר לצלי מאשר למרק.

 

חומרי הגלם:

–          750 גרם בצל קצוץ

–          רבע כוס שמן זית

–          1-1.5 קילו בשר בקר, עדיף נתח צ’אך (מס’ 15)

–          1 פלפל ירוק חתוך לרצועות

–          4 שיני שום קצוצות בסכין (לא כתושות! אנחנו רוצים פה תחושה כפרית)

–          1 עגבניה חתוכה גס

–          2 כפיות מלח

–          3/4 כפית פלפל שחור

–          1.5 כף פפריקה

–          2 כפיות זעתר (אזוב תרבותי מהגינה)

–          רבע כוס ממרח עגבניות

–          1 כפית זרעי קימל

–          3 כוסות ציר בקר

–          1.5 כוס יין אדום

–          שמנת חמוצה (אופציה למי שלא שומר כשרות)

 

אופן ההכנה:

בסיר ברזל גדול (כזה שניתן להכניס בשלמותו לתנור), הכניסו את הבצל הקצוץ לטיגון בשמן זית על אש בינונית. לאחר כ-15 דקות וערבוב, אחרי שהבצל מתרכך ומקבל טעם מתקתק, הוציאו אותו ושימו בצד בקערה.

הוסיפו לסיר את נתחי הבקר לסגירה במשך חמש עד 10 דקות, עד שהבשר משחים.

בשלב הזה החזירו את הבצל לסיר ותבלו עם פלפל ירוק, שום, עגבניה, מלח, פלפל שחור, פפריקה, זעתר, ממרח עגנביות, זרעי קימל, ציר בקר ויין אדום. ערבבו את כל החומרים כדי למזג ביניהם והעלו את האש כדי להביא לרתיחה.

לאחר הרתיחה סגרו את הסיר חלקית, כדי שהאדים יוכלו לצאת, והעבירו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפייה ממושכת של כשעתיים.

בתום השעתיים הצלי מוכן ואם מישהו רוצה, זה הזמן להוסיף את השמנת החמוצה (אופציה למי שלא שומר כשרות).

 

אופן ההגשה: על מצע של פסטה טרייה או על מצע של פירה תפוחי אדמה אוורירי ופלאפי כמו ענן באביב.

 

אז חממו מנועים ואת המזגן, קחו לכם צלחת מלאה בגולש ותהנו מהחורף, כי כאן זה מצרך נדיר.

תגובה בפייסבוק

!השארו מעודכנים

BMW MOTORRAD הרשמו עכשיו לניוזלטר של בלוג
ותקבלו כל כתבה חדשה שמתפרסמת

    :שלחו לי כתבות בנושאים הבאים