מחלבות שוות בדרכים

מחלבות שוות בדרכים

ישראל אולי קטנה בגודלה, אך כשזה מגיע לעולם הגבינות – היא מציעה מגוון מרשים של מחלבות בוטיק, המשלבות בין מסורת חקלאית, יצירתיות קולינרית ואהבה גדולה לבעלי חיים. ממחלבות קטנות בגליל ועד יצרנים בנגב – יש פה עולם שלם של טעמים שמחכה להתגלות.

קבלו הצצה לכמה מהמחלבות הייחודיות שאנחנו אוהבים, וזה מגיע עם בונוס: באותו אופן קסום שבו יקבים ממוקמים בקצה של דרך יפה לרכיבה – גם המחלבות האלו מחכות לכם בסוף כביש נופי במיוחד. + צירפנו מסלולי רכיבה קרובים (בחלק מהמקומות – אנחנו ממש עכשיו עובדים עליהם, אז יש למה לצפות), כדי שתוכלו לתכנן את העצירה הבאה שלכם כמו שצריך.

יש לכם המלצות למחלבות מעניינות נוספות? כתבו לנו – אנחנו תמיד רעבים לטעמים חדשים ומסלולים טובים.

מחלבת "ברה" – עין זיוון

קטנה ונחבאת אל הכלים, נמצאת בצד המזרחי של עין זיוון במיקום אסטרטגי במרכז המבקרים של יקב פלטר המעולה. כאן תמצאו סוגים שונים של גבינות קשות ומיושנות וכן יוגורט עיזים מופלא שבעצמו שווה את הרכיבה לגולן. אם בכל זאת תשלבו את הגבינות עם טעימות יין – קחו צימר להישאר ללינה ולא לחזור לכידון אחרי!

ליצירת קשר: 052-8991190

אם אתם כבר בגולן, סידרנו לכם גם מסלול רכיבה שניתן לשלב עם הביקור: טיול הרי געש בגולן

 

מחלבת "עיזה פזיזה" – מושב טל שחר

מחלבת עיזים אקולוגית המתמקדת בייצור גבינות טריות בסגנון ים תיכוני – לבנה, בולגרית, גבינות רכות ועוד. המקום שם דגש על קיימות, תזונה טבעית

לבעלי החיים, ואירוח משפחתי פתוח לקהל. חוויה מומלצת במיוחד למשפחות.

לאתר | ליצירת קשר:  08-6102876 

מסלול קרוב ומשתלב היטב: פיתולים וכרמים בסתיו: מסלול כביש בשפלת יהודה

 

מחלבת "חלב עם הרוח" – הר השאבי גליל מערבי

מחלבת עיזים על ההר מעל לבקעת בית נטופה. במקום מייצרים גבינות עיזים בשיטות מסורתיות, עם דגש על חומרי גלם מקומיים ומרעה טבעי. הגבינות – רכות, קשות ומיושנות – זוכות להערכה רבה, והביקור במקום כולל תצפית מהממת על העמק, טעימות וכמובן רכישה.

לאתר | טלפון לתיאום ביקור 0505327387

בקרוב: מסלול טיול צפוני בבקעת בית נטופה שישתלב מווווושלם.


מחלבת "בארי" – קיבוץ בארי

בארי היא מחלבת בוטיק לייצור גבינות פרימיום בשיטות מסורתיות הקיימת משנת 1991. דרור אור, ממקימיה של המחלבה, היה מהדמויות המרכזיות שעיצבו את דרכה וטעמה. הוא נרצח ונחטף באכזריות בשבת השחורה – אך זכרו ורוחו ממשיכים ללוות כל גלגל גבינה שמבשיל כאן.

במחלבה מבחר מגוון של גבינות חלב בקר המיוצרות בעבודת יד. המחלבה מתמחה בגבינות קשות וחצי רכות כמו רוקפור, מנצ'גו, גאודה, אמנטל וקממבר ובעלת סדרה פרטית של גבינות הקרויות על שם מאפייניו הבולטים של האזור – אז לא לפחד ולבקש גבינת כלנית, גררית ובשור המשקפות בטעם את האנשים המקום והאזור.

לאתר | ליצירת קשר: 054-7910830

בקרוב: מסלול לאורך נחל הבשור שישתלב באופן מוווווופלא עם ביקור במחלבה ויעשה הרבה כבוד לעוטף ישראל.

מחלבת "חוות נאות" – רמת נגב

בלב המדבר, שוכנת מחלבת בקר המשלבת בין תנאים מדבריים למיומנות רפתנים יוצאת דופן. הגבינות כאן נעות בין מוצרי חלב בסיסיים לגבינות קשות מרשימות. האקלים המיוחד תורם לאופי הייחודי של הגבינות. החווה סמוכה לכביש 40 כ-4.0 ק"מ דרומית לצומת טללים.

לאתר | ליצירת קשר: 0546864347

מסלול רכיבה קרוב ומגניב: אינדיאנה ג'ונס סטייל: מסע כביש מדברי לעיר האבודה


לא רק גבינה – גם תרבות

ביקור במחלבה בישראל הוא לא רק חוויה קולינרית – אלא גם תרבותית. הוא מספר את סיפור ההתיישבות, האדמה, והאנשים שמאחורי המוצר. בחלק המחלבות ניתן ליהנות גם מאירוח חקלאי, סדנאות, טעימות של יין מקומי ואפילו פיקניקים בטבע.

לסיכום

שבועות הוא חג של מים וגבינות והזדמנות לפרגן לחקלאים שחלקם עוד מתקשים לחזור לפעילות. אם אתם חובבי גבינות, טבע, ואירוח כפרי – אל תפספסו את ההזדמנות להכיר את עולם מחלבות הבוטיק בישראל. גבינות טריות, נוף עוצר נשימה וסיפורים מרתקים מחכים לכם ממש מעבר לפינה. ובינינו? אין כמו לעצור לרגע מהרכיבה, להוריד את הקסדה ולפגוש את הארץ דרך הצלחת. שילוב מדהים בין חופש, מרחבים וטעם – בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

 

382 צפיות

To top