שרון
הספוט הזה מציע שילוב מושלם של גוף מים גדול, בריזה עירנית של אחר הצהריים ומטע עצי פקאן גדולים, שיוצרים משטח צל מושלם לאדם ולבימר לנוח בו בצוותא. האגם שפנינו מועדות אליו מכונה אמנם בשם החשוד “ביצת פולג” (נ.צ. 683293 / 186493), אבל אל תדמיינו כאן ביצות עמוסות יתושים וקדחת. המיקום הקרוב למרכז הופך את הפינה הזו – עבורנו לפחות – לאידיאלית עבור בריחת התאווררות קלה של אמצע השבוע.כדי להגיע לאגם רוכבים למחלף חוף השרון שמול געש, וממנו ממשיכים מזרחה בכביש הצר לכיוון חוות רונית. חולפים על פני החווה, עוברים בגשר מעל למסילת הברזל ובככר פונים שמאלה – פנייה שתיקח אתכם צפונה בכביש המקביל למסילה. אחרי שני קילומטרים בערך הכביש פונה בחדות ימינה, ממש בזווית של 90 מעלות. מכאן ממשיכים ישר בדרך עפר קלה לרכיבה שמתאימה כמעט לכל דו-גלגלי. ממשיכים ברכיבה זהירה על השביל החולי עד סוף שדרת הברושים ואז פונים ימינה. חולפים בפה סגור (!) ליד קבוצה של כוורות ומגיעים למטע הפקאנים – את האגם החמוד שתראו מולכם אי אפשר לפספס.
מצפה רמון
אם אתם נחושים לברוח מהחום והלחות של המרכז, אין מקום טוב יותר ממצפה רמון. הרכיבה ליעד כיפית וזורמת – בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות – וככל שמתקדמים, גם מתרוממים ומתעלים מעל לשמיכת הלחות המעיקה שאופפת את מישור החוף. הספוט שלנו כאן נגיש לכל אופנוע שיעמוד במרחקים, והדרך כולה על כביש סלול.
בכניסה למצפה רמון – ממש בכיכר הראשונה – חפשו את השלט המפנה לחוות האלפקות ולמצפה הכוכבים. ממשיכים ברכיבה זהירה דרך העיר אחרי שהצטיידנו בפינוקים ונשנושים לפיקניק. בכניסה לכביש הצר יש פסי האטה בולטים, ומהם ממשיכים ברכיבה בפיתולים בערך שני קילומטרים עד שמגיעים לחורש אורנים המכונה במפות “חורשת בועז” (נ.צ. 500978 / 178006). החורשה ממוקמת בגובה של כ-860 מטרים מעל לפני הים ונמצאת ממש בסמיכות לשפת מכתש רמון, כך שהיא נהנית רוב הזמן מאוויר מרענן ורוח נעימה. כבונוס נוסף יש בה גם ברז מים שמתגלה כשימושי במיוחד בשלב הזה. הנוף כאן מהפנט, והליכה קצרה תפגיש אתכם עם המכתש במלוא הדרו. נקודה אחת לשים לב אליה – המקום נמצא בשמורת טבע ולכן יש לצאת ממנו כשהשמש שוקעת.
גולן
עין אמפי או עין אקליפטוס (נ.צ. 766156 / 262060) הוא הספוט המושלם לחובבי המעיינות, שמספק לנו רגעים מופלאים בכל קיץ. המיקום שלו מאפשר גישה נוחה גם לאופנועי כביש, אחרי רכיבה זהירה והליכה קצרה שמתגמדת לעומת הפינוק שמצפה לכם במים הצוננים. לצערם של הנוגעים בדבר, הספוט הזה כבר קצת פחות סודי, ובימי חופש וחג עלול להיות בו עומס של מטיילים. בשאר ימות השנה אתם עלולים לפגוש בעיקר בחרקים מעיקים, אבל בעינינו הוא לגמרי שווה את זה.
כדי להגיע למעיין עולים מראש פינה לצומת בית המכס ואז פונים ימינה לכביש 888 לכיוון דרום. לאחר כשני קילומטרים אפשר לזהות כביש שבור עם סימון שבילים אדום. נכנסים אליו לרכיבה זהירה של קילומטר וחצי, עד לצומת בה יש פניה ברורה שמאלה. ממשיכים עוד כ-150 מטרים ומגיעים לאיזור בו מומלץ להשאיר את האופנועים. משם עולים על בגדי ים וצועדים קלות כ-50 מטרים עד שמגיעים למעיין. ההנאה מובטחת.
שימו לב – לאור המצב הביטחוני, יש לבדוק שהאיזור נחשב בטוח כרגע ושאין מניעה להגיע עוד לפני שיוצאים למסע הארוך צפונה.
שפלת יהודה
רוב הרוכבים המנוסים בארץ מכירים היטב את קטעי הכביש היפים של איזור שריגים – לי און ואת הפיתולים המפנקים של הכביש שמקשר בין בית שמש ללכיש. לעומת זאת, לא רבים יודעים שממש שם, ליד שריגים, עומדת על תילה הפירמידה היחידה בישראל. האיזור מאכלס בנוסף שלל מונומנטים היסטוריים וגם מערכת מחילות ארכיאולוגיות שניתן לסייר בהן, לשבור שגרה בטיול לא רגיל ועל הדרך לברוח מהחום הלוהט שבחוץ.
למקום אפשר להגיע על כל אופנוע שהוא ברכיבה לתוך פארק עדולם צרפת. הנקודה הראשונה שכדאי להתמקם בה היא חרבת מידרס, שבראשה הפירמידה המדורגת. שרידי היישוב העתיק במקום הם אחלה תפאורה לפיקניק קטן, ותזכורת לזה שבסוף, גם זה יעבור. משם אפשר לחזור לאופנוע ולצאת שוב ברכיבה קצרה לחרבת בורגין (נ.צ. 615949 / 197120), שם ממקומת מערכת מנהרות עניפה ופתוחה לציבור. שימו לב שהמעברים בפנים צרים למדי ושאת רובם תעברו בזחילה, אז מומלץ להביא פנסים, לעטות מכנסיים ארוכים ולהשאיר עליכם את הברכיות – תעשו בהן כאן שימוש מושכל.