תרבות בוואריה

עוגה שתעקוץ אתכם

מתכון לעוגה גרמנית, שמתאים לכל מי שיודע להתעסק עם האופנוע שלו

לכל עדה יש את המאפים המיוחדים שלה. אצלנו ב-BMW יש עוגה אחת נפלאה שנקראת “עוקץ הדבורה”. על כזו עקיצה מושחתת תרצו לחזור שוב ושוב.

דמיינו שאתם חוזרים מרכיבה מתישה. חם בחוץ, מעיל העור דביק, הקסדה השאירה סימני אבזם על הצוואר – וכל מה שבא לכם זה להיזרק במזגן ולאכול משהו מתוק שישיב את האנרגיה לגוף ויעשה את זיכרונות הכבישים המפותלים לנעימים ומתוקים במיוחד.

קבלו את הביננשטיץ’ – או בעברית, עקיצת הדבורה. עוגה שמקורה בגרמניה אבל היא תתאים בול גם לחגי תשרי כאן אצלנו. זה המקום לציין כי העוגה חלבית ונדרשת יכולת אפיה מינימלית, אבל אם אתם יודעים להתעסק עם האופנוע שלכם, זה לא יהיה מוגזם עבורכם, ואם בחיים לא אפיתם, או בישלתם, אז נסו לשחד חבר.ה, ופתו אותם בסיבוב דאווין עם האופנוע כתמורה.

 

כמו הרבה דברים בחיים, גם הביננשטיץ’ מתחלקת לשלושה חלקים: בסיס או טורט, מילוי טעים כזה וציפוי מעל שיהיה עוד יותר מתוק ויפה.

המצרכים:
בשביל הבסיס:

  • 5 ביצים גדולות
  • כוס ורבע סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • כוס חלב
  • כוס וחצי קמח

בשביל המילוי:

  • 2 קרטונים של שמנת מתוקה להקצפה
  • כוס חלב
  • קופסת פודינג וניל

עכשיו לציפוי:

  • 100 גרם שקדים פרוסים
  • 75 גרם סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 100 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה

ההכנה:

  1. כמו כל BMW מתחילים עם הבסיס (הטורט). מקציפים חלבונים ומוסיפים את הסוכר ואת הסוכר-וניל. מקציפים בסל”ד בינוני-גבוה עד שמתקבל קצף יציב עם גמישות מחשבתית.
  2. הוסיפו את חלמוני הביצים וערבבו ידנית בתנועות עטיפה, כמו שמסירים את הניילון ממסך LED חדש.
  3. ערבבו את החלב עם החמאה המומסת.
  4. הוסיפו את הקמח באיטיות לחלב עם החמאה – להיות מדודים ולא נמרצים מדי כדי לשמור על טקסטורה נחמדה.
  5. עתה שמנו תבנית עגולה בקוטר של כ-26 ס”מ (10.1 אינץ’ למי שרגיל למידות של ג’אנטים) ולאחר שנוצרת שכבת שמן אחידה מיזגו את התערובת פנימה – היא תפלס את עצמה לבד בעזרת כוח המשיכה.
  6. חממו מראש תנור ל-180 מעלות ואפו כ-45 דקות שזה בדיוק הזמן לרכיבה מהירה וחזרה. נעצו קיסם – אם הוא יוצא עם פירורים. הבסיס מוכן.
  7. כדי שלא יהיה משעמם בעת האפיה אפשר בינתיים להכין את הציפוי: הכניסו את המצרכים לסיר קטן, הרתיחו עד להמסה ואז צננו הכל כמו בריזה סתווית קרירה בין עצי היער השחור.
  8. הוציאו את הבסיס מהתנור ותנו לו להתקרר לפחות 15 דקות. מרחו מעל עם שפכטל, או כלי מטבח מתאים את תערובת השקדים – להלן הציפוי.
  9. תנו במצב “גריל” בתנור והחזירו את העוגה פנימה עד שהשקדים בציפוי מקבלים השחמה סקסית – אבל דירבאלק שלא יישרפו כי אז תהיה מרירות עצומה שתאלץ אתכם להתחיל מחדש.
  10. זה זמן המילוי. הקציפו בקערה יחידה אחת של שמנת מתוקה ותנו לה לנוח.
  11. בקערה שניה הקציפו את היחידה השנייה עם כל המרכיבים של המילוי והוסיפו בתנועות שסתומים עגולות וענוגות את ההקצפה הראשונה. כדי לפנק.
  12. עכשיו הקשיבו טוב. צריך לחצות את העוגה – אופקית! לשני עיגולים מושלמים. את החלק התחתון מכסים עם המילוי המופלא ומניחים בזהירות מעל את החלק העליון שבראשו השקדים השזופים.
  13. כדי שהכל יהיה מתוח ומהודק כמו ריפוד עור על מושב של R18 על העוגה לבלות שעתיים במקרר – לפחות.
  14. הגישו ואכלו בהנאה
תגובה בפייסבוק

!השארו מעודכנים

BMW MOTORRAD הרשמו עכשיו לניוזלטר של בלוג
ותקבלו כל כתבה חדשה שמתפרסמת

    :שלחו לי כתבות בנושאים הבאים