גרמניה ובתוכה בוואריה היא מדינה ירוקה מאד. עם יערות עבותים, נהרות ונחלים רבים וגם אחו מזדמן בו רועות פרות דשנות. כשאנו חושבים על המטבח הגרמני, הדבר המיידי שעולה בדמיון הם נקניקיות וכרוב כבוש. אבל המטבח המקומי הגרמני עשיר הרבה יותר ומשקף, כמו אצלנו, את הטבע המקומי. מרק התרד והפטריות הוא מחווה ליערות ולשדות הפתוחים של בוואריה כאשר השפצל'ה מגיע משדות החיטה רחבי הידיים.
המרכיבים שצריך להתארגן עליהם:
בשביל השפצל'ה:
- 5 כוסות קמח לבן
- חצי כפית מלח
- רבע כפית אורגנו יבש
- רבע כפית זעתר
- רבע כפית פטרוזיליה
- רבע כפית עירית
- שמינית כפית שמיר יבש
- שמינית כפית פלפל שחור גרוס
- 2 ביצים גדולות
- חצי כוס חלב
- 1 כפית חרדל ממש ממש טוב
- בעיקרון, בחנויות ואתרים לציוד בישול אפשר לרכוש מכשיר ייעודי שמזכיר פומפייה שמעליה מכל קטן. אבל גם שקית זילוף עם פתח קטן תעבוד טוב
בשביל המרק:
- 1 כף חמאה
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 120 גרם פטריות טריות. יכולים לעוף כאן עם פטריות יער ואחרות, מעניינות יותר משמפיניון
- 1 ליטר ציר עוף. שומרי כשרות: אין בעיה, פשוט השתמשו בציר מאבקת מרק פרווה בטעם עוף
- 240 גרם עלי תרד טריים קצוצים דק
יש הכל? יופי. לביצוע!
1
לערבב יחד קמח, מלח, אורגנו, זעתר, פטרוזיליה, עירית, שמיר ופלפל שחור בקערה גדולה.
2
ערבבו את החלב, הביצים והחרדל יחד בקערה קטנה. הכניסו פנימה את תערובת הקמח שהכנתם בשלב הראשון. עשו זאת במתינות, שלא ייווצרו גושים.
3
הביאו לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים – והנמיכו לאש בינונית. עתה שלפו את המכשיר ליצירת השפצל'ה שרכשתם מבעוד מועד (או שקית זילוף עם פתח קטן), והזליפו את הבצק שיצרתם לתוך המים הרותחים. תנו לזה להתבשל למשך 2 עד 3 דקות או עד שהשפצל'ה מתקשים מעט. לסנן את המים במסננת ולהניח את הנטיפים המוכנים בצד.
4
התיכו חמאה בסיר ברזל יצוק (סיר הולנדי זה הכי אותנטי) או סיר מרק עם מכסה. הוסיפו לה שמן זית ובצל. אדו את הבצל למשך 3 עד 4 דקות שתצא ממנו המתיקות. הוסיפו פטריות והמשיכו בטיגון קל כ-5 דקות, עד שהן משחימות מעט. עתה הוסיפו לכלי את השפצל'ה וערבבו כדי למזג את הטעמים. המשיכו בתהליך כ-5 דקות נוספות, עד שהשפצל'ה חמים ומתחילים להראות סימני קריספיות.
5
הוסיפו את ציר העוף והביאו לרתיחה. עתה ערבבו פנימה את התרד והמשיכו לבשל עוד כ-2 דקות עד התרככות העלים. הגישו מיד כי החבר'ה רעבים!